Veelgestelde vragen

 

Op deze pagina vindt u antwoorden op de meest voorkomende vragen. Mocht u een vraag hebben waar hier geen antwoord op wordt gegeven, aarzelt u dan niet om Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien.  met ons op te nemen.

 

Wat kost een taxirit?

De prijs van een taxirit is sinds april 2012 opgebouwd uit 3 delen.

Een vaste eerste aanslag, een tarief voor de afgelegde afstand en tot slot een tarief voor de verstreken tijd gedurende de taxirit. De prijs voor het voorrijden van de taxi bedraagt € 2,65. Daarna betaalt een een kilometerprijs van € 1,95 en de per minuut € 0,33. De taxameter maakt hierbij sprongen van € 0,10. Doordat de verstreken tijd meetelt voor de uiteindelijke ritprijs, kan het heel goed zijn dat u voor ogenschijnlijk dezelfde ritten licht afwijkende tarieven moet betalen. 

Als u een indicatie van de ritprijs wilt, klik hier, vul ophaal- en bestemmingsadres in en bereken de ritprijs.

 

Rijdt Taxi Zwart ook 's nachts?

Ja, Taxi Zwart rijdt 24 uur per dag en 7 dagen per week. Alleen met de Kerstdagen en met Oud & Nieuw zijn we een paar uur niet beschikbaar.

 

Waar rijdt Taxi Zwart?

Het werkgebied van Taxi Zwart is grofweg kuststrook tussen Schoorl en Wijk aan Zee. Daarnaast rijden in Den Helder een aantal voertuigen voor offshore klanten en voor W.M.O.-klanten.

 

Hoever van tevoren moet ik een taxi bestellen?

In het algemeen geldt: zo ver mogelijk van tevoren. Als u vroeg besteld heeft, kan beter worden ingeschat hoe druk de centrale het heeft op het moment dat u de taxi verwacht. Dit betekent dat de personele bezetting hier beter op kan worden aangepast.

 

Hoezo 'P.L.' Zwart?

De P en de L zijn de initialen van oprichter en naamgever Piet (Petrus Leonardus) Zwart. Piet Zwart verenigde in de zeventiger jaren van de vorige eeuw een aantal kleinere taxibedrijven in Heiloo (A-tax en Overmars) met zijn eigen taxibedrijf. Sinds dien is P.L. Zwart een begrip in Noord Kennemerland.  

 

Hoeveel mensen kunnen er in een taxi?

Een normale taxi is ingericht voor het vervoer van maximaal 4 personen buiten de chauffeur. Naast normale taxi's heeft Taxi Zwart beschikking over meerdere 8-persoonsbusjes en bussen speciaal ingericht voor rolstoelvervoer. Zelfs voor het vervoer per touringcar kunt u bij Taxi Zwart terecht.